Startsida
Köpa häst på JK´s häst
Om Jenny Karlsson
Referenser
För ridskolor/föreningar
Tjänster
Träningar
Admin av hemsidan
 

Krönika 2011

Här kommer en summering av 2011:

Januari: Det bestämdes att Emma skulle köpa Haddock av mig. Ett svårt beslut på flera sätt men samtidigt lätt hur konstigt det än kan låta.

Februari: Min älskade bästa vän Tristan får en allvarlig fraktur på griffelbenet efter lek i den underbara, men farliga snön. Scandinavium är månades höjdpunkt såklart! :) Ally gör sin första (och hittills enda lokala tävling) med bravur!! Jag får hem och börjar rida La Toya som stannar till dec.

Mars: Tristan får börja gå i hage med stödbandage, varken hans eller min glädje visste några gränser!! Dömer dressyr i Mariestad. Jättekul!!

April: Emma är här på praktik. Vilken kanontjej!! Jag får sitta på Tristan igen! Kan sitta upp barabacka och han är hur lugn som helst!! Harry blir ridhäst på riktigt. Toya gör två nollrundor vid årets första lokala för henne. En av de hästmänniskor som jag litar mest på och som jag respekterar oerhört mycket går i pension, Roland Werner. Att få ha haft honom som veterinär har varit toppen!! Rak, ärlig och med en stor kunskap och känsla!! Saknaden är faktiskt stor!

Maj: I början av maj kollapsar jag efter en oerhört påfestande vår på väg till pay and jump med två hästar. Som tur är så är Emma med mig och hon och min bror samt hans flickvän ser till hästar och ser till att jag kommer till akuten. Hinner rida en tävling med La Toya där det blir tydligt att vi måste hitta nya vägar för henne. Hem och fundera!! Finner ork att åka med Tristan på tävling i Falköping mot slutet av månaden. 0.95 och vi strålar i kapp!! Resulterar i en rolig andra plats och jag är helt säker på att vi är påväg tillbaka!! Jag skickar iväg Ally på betäckning, inser att hon inte vill åka ifrån oss ;) Emma fortsätter att vara ängeln i mitt liv!!

Juni: Jag hämtar Deira och två hästar till. Är helt övertygad om att jag ska utbilda henne och sedan sälja vidare, det visar sig senare att hon får stanna! Ally är dräktig. I övrigt är detta en fruktansvärd månad. Hildning hoppar av okänd anledning ur hagen och blir mycket allvarligt skadad under sin rymmning. Jag har en känsla av att något inte stämmer med Tristan, försöker tänka positivt men vet redan då att detta inte är lovande. Hur skulle livet fungera utan Emma??

Juli: I början av månaden åker jag till Skara med Tristan. Det är början till slutet. Han har gamla pålagringar i kotan. Vi behandlar men innerst inne vet jag redan... Tankarna skingras något av ett roligt Falsterbobesök och av att Jerry köper sin första (och sista?) häst. Vi har 23 hästar på gården... Tristan svarar trots allt bättre än väntat på behandlingen! Behandlar igen. Har semester i slutet av månaden och början på nästa. Kommer på mig själv när jag organiserar upp lekrummet på hotellet, för lite att göra?? Har jag berättat att Emma är bäst i världen?? Innan jag åker på semster köper jag en "ny Tristan". De är släkt på både fäderne och möderne, men där slutar alla likheter (förutom den svarta färgen). Vi hämtar en häst som är mager som ett staket, 3år gammal och 1.80m hög. Han börjar med att skada sig direkt han går ut i hagen då han inte har så bra koll på "hästspråk", tack och lov inte så allvarligt som det ser ut. Vad har jag köpt??

Augusti: Jag är för första gången på väldigt många år endast funktionär under Mariestads tredagarstävlingar. Jag är på framhoppningen och gör mig osams med halva ryttarSkaraborg. Det är det värt! TR gäller nämligen för alla... Toya får sina tänder omsedda, detta gör hela vändningen för henne!! Inga stora saker för ögat, men för henne var det STORT!! Stallet får sin årliga tvätt. Pamela åker på dressyrtävling och kommer hem med hedern i behåll!! Emma blir kvar på praktik tack vare att hon startar upp en tillfällig ponnyridskola. Ingen är gladare än jag att ha henne här!! För att fortsätta det här BEDRÖVLIGA året så drar Deira till sig i gaffelbandet och när Tristan är ohalt på det frambenet vi behandlat visar det sig att det finns nästan exakt samma problematik i andra frambenet. Visst vi kan sticka och sticka i honom, låta honom stå på box dag efter dag, men för vems skull? Inte för hans i alla fall... Min allra bästa Tristan ska lämna mig, det är för svårt att ta in!!

September: Min underbara vän och elev Linda genomför ett mål hon länge kämpat för. Hon rider MSV C på över 60%. Jag har haft förmånen att vara med på en stor del av hennes resa som hon gjort med sin häst. Den är smått otrolig och jag beundrar henne!! Kristin tar en ny riktning i sitt liv och avslutar därmed här i Tidan. Tristan lämnar mig en tidig morgon 21 sept. Det kommer aldrig finnas någon som han!! Han fattas mig och när jag startar bilen efter att jag försökt torka tårarna visar sig ödets ironi, låten som precis startar när bilen går igång är "Himlen är oskyldigt blå", just denna dag är den dock inte det tack och lov. det är mulet och regnar, änglarna gråter, precis som jag gör i detta nu när jag skriver detta....

Oktober: Livet går konstigt nog vidare... Hilma gör sin tävlingsdebut. Hälsar på domaren och allt innan hon startar. Störst hejjarklack, trots lägsta klassen. En rosett får åka med hem och jag nästan spricker av stolthet över min lilla tjej!! Jag provar att träna för Johan L och gör så varannan vecka fram till nyår. Deira och Svarten bara växer i mina ögon. Jag inser att här finns kvaliteer att jobba med!! Årets (förhoppningsvis) mest konstiga situation inträffar, MÅNGA kubikmeter "vatten" rinner in genom vår i övrigt mycket uppskattade utgödsling. Det forsar ut genom stallet. Emma fick ringa och avboka sin ridskola denna dag, svår situation att förklara kl 8 på morgonen... Svarten börjar "hoppas" över små hinder. Toya gör sin överlägset bästa tävling! Nu släpper allt för henne och det är fantastiskt!! Behöver jag skriva att Emma är kanon!!??

November: Toya debuterar att gå avdelning A genom att gå dubbelnolla och vara strax utanför placering. Därefter går hon sitt livs första 1.10m med ett nedslag. Hon visar att hon är en tigrinna och trots trötta ben kämpar hon runt banan och river endast banans sista hinder där vi ligger fullkomligt fel. Detta gör hon samma dag som Hickstead mycket tragiskt går bort. Toya debuterar även dressyr helgen efter och sköter sig mycket bra. Gör en fin LB start. Laddar därefter ur i transporten som hon lätt gör mellan klasserna och trots minimal framridning så finns inte orken att hålla ihop det i LA. Hon kämpar dock på och vi tar oss igenom programmet med några missar. Rider sista passet på Svarten för året. Nu får han vila ordentligt, nästa år väntar stor utmaningar är tanken. Deira gör sitt första hårda pass och är blockhalt dagen efter, VAD HAR HÄNT!!?? Tror först senskada men tack och lov är det inte det! Trampat på en vass sten och fått spricka i sulan... Återhämtar sig dock riktigt bra tack vare duktig veterinär (Florian Lackner) samt underbar hovslagare (Tobias Nilsson) Emma avslutar ridskolan och om jag inte nämt det så är hon fantastisk!!

December: Månaden börjar bra!! Toya gör sin andra avdelning A och slutar på placering. Väljer att avstå den tänkta 1.10 klassen då hon var så tokduktig och detta är faktiskt vår sista tävling tillsammans. Tränar för Johan Ekenberg en gång, passar mig som handen i handsken!!! I mitten av månaden rämnar allt och jag blir sängliggande. Emma räddar mig för vilken gång i ordningen? Läkarna hittar inga fel trots yrsel, domningar osv som gör att varje rörelse blir ett företag. Mot jul kan jag åter ta mig ur sängen men går under halvfart.

 

Årets sammanfattning: Från att ha ridit mycket nationellt, och haft 2 hästar att rida då, till att fundera på om man har hästar som överhuvudtaget är mogna att gå lokalt är steget väldigt kort. Ett olycksdrabbat år som fick mig att "helt" ändra inriktning och sluta ta emot hästar åt kund.

Årets värsta: Att ta bort min ögonsten! Han som de sa var oridbar var den störste kämpe jag suttit på!!

Årets framtidshäst: Min Svarten! Han kommer gå långt om jag bara kan matcha honom!

Årets sämsta: Min hälsa och att jag inte längre kan ha så många elever. De ligger mig så varmt om hjärtat, men dygnet har bara 24 timmar.

Årets vändning: Toyas fina utveckling under hösten!

Årets BÄSTA: Emma!!

Årets perfekta: Ella som under hösten hjälpt mig med Hilma och under december även "passat" mig. Bättre barnpassare finns inte!!! Inga pedagogiska utbildningar kan överträffa naturlig fallenhet!!

Årets fotograf: Min pappa och syster

Årets positiva överraskning: Viadeira

Årets yrkesmänniskor: Roland Werner, Florian Lackner och övrig personal på kliniken samt "hovis" Tobias Nilsson.

Årets mamma: Ally!!

Årets väder: Kallt och med massa snö till en början. Rent och fint, men enorma mängder kläder. Knepig sommar som aldrig riktigt kom igång, oerhört fuktigt då det var varmt. En hemsk sen höst/vinter med lera, lera och mera lera!!

Jag hoppas nu få vända blad och ser fram emot ett bättre 2012! Jag tänker spara det positiva och lägga ner det hemska och negativa i en ask som ska låsas och kastas bort, utom Tristan, han är redan inlåst i säkert förvar i mitt hjärta!!

 

 

 

 

 

 

 Skriv ut denna sida

Hemsidesmotor som ingår i TSAR Webbhotell