Startsida
Köpa häst på JK´s häst
Om Jenny Karlsson
Referenser
För ridskolor/föreningar
Tjänster
Träningar
Admin av hemsidan
 

Detta hände 2010

En av årets största händelser stod hästen på bilden ovan för! Smash Pop som först gjorde ett strålande treårs-test med bl.a. omdömet: dagens bästa galopp!

Han åkte sedan hem på bete och kom sedan tillbaka för att förberedas för Flyinge-veckan. Väl där blåste det halv storm och ett av tältstallarna lyfte i blåsten och flyttade en halvmeter i sidled. Tack och lov inte vårat! Smash skötte sig oerhört världsvant och både åt och drack bra i denna för honom helt nya miljö. Själva ridningen blev lite "naggad i kanten" pga tandfällning i samma veva. Han skötte sig ändå väldigt bra och framför allt var han så himla lugn i denna, för många unga hästar, överväldigande situation. Det visar verkligen på ett kanontemperament!! Jag är så glad och tacksam för att hans ägare och uppfödare Liza Lindholm har givit mig det stora förtroendet att förvalta denna fantastiska häst!! Smash kommer att komma tillbaka för att säljas nu under senvintern.

En annan häst som alltid i alla fall i min värld imponerar är Tristan såklart!! Han avslutade året med en nationell andra placering i sitt livs andra 1.25m. Han har plockat flera fina placeringar under året och det är en riktigt liten kämpe! Han kommer aldrig att bli den hästen som man vinner stilhoppning på men det gör mig ingenting för vi bara hör ihop han och jag!!

Haddock har som vanligt varit en riktig klippa! Han har varit flitig med placeringar i hoppningen och gjorde även ett dressyrmeeting under året. Det var silvercupen i Lilla Edet där vi gjorde tre lätt A starter. Placering i alla tre och delad meeting etta i lätt A klasserna. Dock slagen på mållinjen där den andra ryttaren hade högre totalprocent när det slogs ihop. Men med tanke på att vi inte varken tävlat eller programtränat så var jag oerhört nöjd!

En annan häst som jag är oerhört glad att jag fått förtroende att visa är La Toya som ägs och fötts upp av Victoria Löf. Hon har haft en fölis sedan hon var här och visades på treårstestet, så hon gick alltså kvaliteen nu som femåring. Det gjorde hon med bravur och blev tredje bästa gångartshäst på Grevagården. Det är en häst med riktigt stora kvaliteer. Tyvärr fick jag inte fram hennes fina hoppkapacitet unde rvisningen, vilket grämde mig en hel del men det är ju dessvärre en av delarna i detta, att ALLT ska klaffa när det väl gäller, jag, hästen, orken och faktiskt även drabbas av lite flyt! La Toya är iaf en väldigt bra häst och sådana är alltid roliga att jobba med!!

Limit var en annan häst som gick rakt in i mitt hjärta! Han gjorde två tävlingar innan han hann åka. En dressyr och en hopp med riktigt fina resultat. Han hamnade dock hos en perfekt köpare så trots att tårarna rullade när han skulle gå på transporten så kändes det bra i magen och det är det som är det viktigaste när man säljer!

På tredagars tävlingarna i Mariestad fick jag den stora glädjen att rida försäljningshästen Frase. Henne hade jag mer än gärna fortsatt tävla! Med ett facit som berättade två placeringar av tre möjliga (där jag den tredje starten red med ordentlig smärta och där var där vi hade ett nedslag) kan man ju inte annat än att vara rysligt nöjd med en oerhört duktig häst!

En annan stor sak som hänt är ju såklart att jag numera hyr ut halva stallet till Kristin (Jump by K). Självklart är det roligt att dela den annars bitvis ganska ensamma tillvaron med hästarna med någon!!

Något som både vållat vånda och välbehövlig tid med familjen var beslutet att mestadels undervisa hemifrån. Det kändes tråkigt att detta medförde att jag inte får träffa flera av mina fantastiska elever men å andra sidan så är Hilma bara liten en enda gång så det käns ändå som ett korrekt beslut... 

Under året har flera träningsläger även hunnits med! Det är alltid lika kul och något jag hoppas kunna utveckla i takt med att anläggningen utvecklas! Jag vill tacka alla härliga elever som förgyllde sommardagar (och kvällar och tidiga mornar med för den delen :) ). Det är verkligen ett nöje att få hit er och jag hoppas att ni vill återkomma!!

Jag har haft många elever som gjort oerhört fina resultat under året. Många av dem på tävlingsbanorna, men kanske görs de största bedrifterna i den vardagliga träningen. I det dagliga slitet, uthålligheten och glädjen i att vilja lära sig mera och jobba för en hållbar och NÖJD häst! En stor eloge till er kämpande ryttare som är nogranna med grunderna och jobbar i ur och skur! Jag är imponerad av er arbetsglädje!!

Jag vill oxå rikta ett stort tack till alla hästägare, säljare, köpare och andra jag träffat genom mitt företag det gångna året! För att inte tala om alla de underbara hästar som jag träffat under året!!

Nu står vi ju alla inför ett nytt år. För min del känns det oerhört inspirerande men oxå lite nervöst då detta troligen blir året då stora förändringar kommer genomföras på flera plan! 

Avslutningsvis vill jag önska er alla ett riktigt bra 2011 och naturligtvis hoppas jag att våra vägar korsas under året!

//Jenny Skriv ut denna sida

Hemsidesmotor som ingår i TSAR Webbhotell